США лишаються непохитними у невизнанні анексії Криму Росією - посол

США лишаються непохитними у невизнанні анексії Криму Росією - посол

Відео
Укрінформ
Російська агресія проти України почалася 10 років тому, і Сполучені Штати ніколи не визнають спробу анексії Криму, під час якої почалися порушення прав людини, викрадення і катування кримських татар та інших громадян.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі X, передає Укрінформ.

У відеозверненні вона зауважила, що російська агресія проти України почалася 10 років тому і була явним порушенням міжнародного права та територіальної цілісності України та спробою забрати свободу її народу.

“Із вторгненням Росії почалися порушення прав людини, викрадення та катування кримських татар та інших громадян України, які проживають на півострові. Світ став свідком, як кримські татари стають обʼєктами політичних репресій з боку Росії”, - зазначила Брінк.

Посол США підкреслила, що, як і на інших окупованих територіях України, Росія використовує депортацію та незаконне переміщення українських громадян, у тому числі дітей, щоб знищити ідентичність нації. Але культура і традиції кримських татар та інших корінних народів України залишаються живими і сильними, констатувала дипломатка.

Читайте також: В Україні запустили ініціативу з підтримки політв'язнів «Листи до вільного Криму»

“У 10-річчя цього незаконного акту Росії Сполучені Штати непохитні: ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спробу анексії Криму Росією. Крим – це Україна”, – наголосила американський посол.

Як повідомлялося, указом Президента України Володимира Зеленського 26 лютого офіційно визнано Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-