Затримання правозахисниці Зудієвої є спробою придушити спротив у Криму - експерт

Затримання правозахисниці Зудієвої є спробою придушити спротив у Криму - експерт

Укрінформ
Обшук і затримання правозахисниці Лутфіє Зудієвої є спробою залякати активістів і правозахисників, щоб придушити будь-який спротив у Криму.

Таку думку аналітика Євгена Ярошенка публікує сайт “КримSOS”, передає Укрінформ.

“Мотивом обшуку в будинку Лутфіє та інкримінування адміністративної справи є намір зупинити журналістську і правозахисну діяльність Зудієвої та інших активістів. Таким чином росіяни намагаються залякати активістів і правозахисників, щоб придушити будь-який спротив у Криму”, - сказав Ярошенко.

Як зазначає Ярошенко, російські силовики посилюють обшуки щороку в січні-лютому, що, очевидно, пов’язано з річницею анексії Криму.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 22 лютого у тимчасово окупованому Криму в будинку правозахисниці й активістки “Кримської солідарності” Лутфіє Зудієвої у Джанкої пройшов обшук. Після обшуку її відвезли в так званий “Центр протидії екстремізму” в Сімферополі.

Адвокатів Еміля Курбедінова й Едема Семедляєва, які прибули на місце обшуку та хотіли пройти в будинок, силовики не пропустили.

Читайте також: Росіяни переслідують 104 кримських татар у «справі Хізб ут-Тахрір»

Представництво Президента України в АРК у своєму звернені у Фейсбуці засудило незаконне затримання Лутфіє Зудієвої і вимагає негайного припинення переслідування журналістки й правозахисниці та перешкоджання її професійній діяльності.

Потім повідомили, що правозахисницю Луфтіє Зудієву відпустили з “Центру протидії екстремізму” в тимчасово окупованому Криму.

Фото: krymsos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-