Росія по-справжньому боїться кримського спротиву - прокурор

Росія по-справжньому боїться кримського спротиву - прокурор

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення кримський спротив став ще сильнішим, держава-окупант по справжньому його боїться.

Про це заявив керівник прокуратури АРК та м. Севастополь Ігор Поночовний у зверненні до кримчан, опублікованому на YouTube прокуратури АРК, передає Укрінформ.

«Попри системні репресії, переслідування, залякування, спротив триває і донині. Із 2014-гороку мішенню стають ті громадяни, які не змирилися з беззаконням і терором на півострові... Не дивлячись на всі намагання російських окупантів, після повномасштабного вторгнення кримський спротив став ще сильнішим. Держава-окупант по-справжньому боїться цього спротиву. Тому переслідує кримчан «за дискредитацію росармії», виконання пісень, демонстрацію символіки», - йдеться в дописі.

Прокурор наголосив, що кожен злочин окупантів у тимчасово окупованому Криму прокуратура документує в рамках кримінальних проваджень, а винні особи притягуються до відповідальності.

Читайте також: У Росії визнали «небажаною» організацією «Кримськотатарський ресурсний центр»

«Попереду нас чекають складні процеси деокупації та реінтеграції Криму. І головне завдання прокуратури автономії — це показати кримчанам, що відповідати за колабораційну діяльність, державну зраду чи інші злочини будуть лише ті, хто дійсно винен", - наголосив Поночовний.

Як повідомлялося, кримська прокуратура зареєструвала понад 3200 кримінальних проваджень за роки агресії Російської Федерації проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-