Правозахисниця закликала привітати з днем народження політв'язня Бекірова

Правозахисниця закликала привітати з днем народження політв'язня Бекірова

Укрінформ
Правозахисниця, адвокатка, українська письменниця, членкиня виконавчої ради Українського ПЕН Лариса Денисенко закликала усіх небайдужих привітати з днем народження кримського політв’язня Кремля Ремзі Бекірова, зокрема, написавши йому листа.

Про це Денисенко сказала під час пресконференції в Укрінформі.

Вона зауважила, що 20 лютого виповниться 39 років кримському політв'язню Ремзі Бекірову, який неправомірно засуджений російським судом до 19 років ув'язнення і нині перебуває у російській в'язниці.

“Його дружина Халіде і діти думатимуть про нього цього дня і проситиму Аллаха, будь-кого, щоб він наступного року повернувся додому, якщо це не можна буде зробити цього року... Спробуйте, наприклад, завтра привітати Ремзі з його днем народження. Можливо, він цього не побачить. Але побачать Халіде і діти. А це — момент солідарності з тими, хто чекає, хто сподівається на нас як суспільство. Наш обов'язок — реалізувати це сподівання, наскільки ми можемо”, - зазначила Денисенко.

Вона також поділилася досвідом, як можна написати листа політв'язням.

“Ви можете просто написати вигадане оповідання російською мовою. Звичайно, уникайте будь-яких речей, що натякають на синьо-жовтий манікюр чи щось ще. Спробуйте просто змалювати, як ви вперше побачили, як квітнуть персики. Власне, інжир і персик, як маленький символ Криму, ви теж можете намалювати. Це - ніби дуже дитячий і наївний момент, але він допомагає людині відчути дім. І часто це — набагато більш, аніж ми можемо собі уявити”, - сказала вона.

Читайте також: Політичних переслідувань зазнали 19 кримських журналістів - правозахисники

Денисенко зауважила, що ініціатива з написання листів політв’язням - одна з достатньо простих правозахисних акцій.

“А що ми можемо зробити, зрештою? Написати листа, трохи докласти зусиль, - для цього треба просто вміти писати і бути небайдужими людьми”, - наголосила вона.

Як повідомлялося, в Україні стартувала ініціатива з підтримки політв’язнів "Листи до вільного Криму", яка заохочує українців і громадян інших країн писати листи кримським бранцям Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-