У Криму звільнили вчительку за зображення прапора та герба України - правозахисники

У Криму звільнили вчительку за зображення прапора та герба України - правозахисники

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму звільнили вчительку за допис у одній із соцмереж із зображенням прапора та герба України.

Про це поінформувала у Телеграмі правозахисна ініціатива “Трибунал. Кримський епізод”, передає Укрінформ.

“Вчительку звільнили за публікації в соцмережі, де висловлюється підтримка України та незгода з окупацією Криму. Йдеться про Людмилу Шкоденко із села Переможне Джанкойського району”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що 30 січня в проросійських пабліках з'явилося відео з персональними даними вчительки, де вона повідомляє, що розмістила у соцмережах зображення прапора та герба України і зобов'язується видалити ці публікації.

Незаконний “Джанкойський районний суд” визнав жінку винною “в скоєнні правопорушень щодо дискредитації окупаційної армії та розміщення забороненої символіки”.

Як зазначається, мешканці села були обурені рішенням про звільнення вчительки, оскільки в школі - гострий дефіцит кадрів.

“Промивати мозок дітям охочих багато, а хто їм знання даватиме, якщо вчителів не вистачає, так ще й останніх звільняють?” – розповіла на умовах анонімності “Кримському епізоду” мешканка села Переможне, знайома із ситуацією.

Читайте також: У Криму окупанти завели 665 справ проти цивільних за проукраїнську позицію

Вона додала, що для зняття соціальної напруги “влада” району пообіцяла жителям села збудувати спортивний клуб та відновити спортивний майданчик біля школи.

Як повідомляв Укрінформ, через політичні переслідування у тимчасово окупованому Криму в місцях несвободи перебувають понад 190 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-