Знищення ракетного катера «Івановєц»: росіяни досі шукають у Чорному морі до 40 членів екіпажу

Знищення ракетного катера «Івановєц»: росіяни досі шукають у Чорному морі до 40 членів екіпажу

Укрінформ
Російська сторона продовжує пошуково-рятувальну операцію після знищення Силами оборони ракетного катера «Івановєц» ЧФ РФ. Незабаром з’явиться інформація про весь перелік втрат ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи питання знищення Силами оборони ворожого ракетного катера «Івановєц».

"За попередніми даними, пошуково-рятувальна ситуація в них ще не згорнута, вона триває, операція не завершена. Тож поки і про результати не йдеться, ми не знаємо достеменно. Але розуміємо, що все одно, рано чи пізно, відбудеться виявлення даних про весь перелік втрат. Вірогідніше за все, якщо катер такого класу несе бойове чергування, повноцінне екіпірування екіпажем там наявне. Отже орієнтуємось на 40 одиниць особового складу", - сказала речниця.

Гуменюк наголосила, що несення служби, зокрема в західній частині Кримського півострова, для ворога давно вже дуже небезпечне.

"Тому що вони для себе усвідомлювали, що відстань від контрольованого Україною берега для них більш-менш небезпечна – це 100 морських миль. Вони намагалися за допомогою конкретно цього катера забезпечувати охорону пункту базування і тих об’єктів, які неподалік на суходолі розташовувались. Але очевидно, що наша робота зі знищення як засобів захисту ворога, так і засобів ураження, які можуть бути застосовані проти нас, триває", - підкреслила вона.

Читайте також: Речник ВМС - про знищений ракетний катер: Міг вражати цілі в радіусі до 130 кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, уночі 1 лютого воїни спецпідрозділу Group13 Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту РФ. Катер перебував на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом, "Івановєц" дав крен на корму і затонув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-