На борту знищеного ракетного катера РФ могли бути до 40 членів екіпажу - ВМС

На борту знищеного ракетного катера РФ могли бути до 40 членів екіпажу - ВМС

Укрінформ
На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері могли перебувати до 40 членів екіпажу, наразі тривають пошукові роботи.

Як повідомляв Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

"У ніч на 1 лютого силами Головне управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер російських окупантів 41 бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному. Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи.

"З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ є теж суттєвими", - зауважили у ВМС.

Це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями Служби безпеки України та ВМС України був пошкоджений малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

Читайте також: На лівому березі Дніпра Сили оборони знищили два спостережні пункти росіян

"Ця операція — чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров'я", - наголосили у ВМС України.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 1 лютого воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили на озері Донузлав ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-