Торік ЗСУ атакували військові об'єкти у Криму понад 180 разів

Торік ЗСУ атакували військові об'єкти у Криму понад 180 разів

Укрінформ
За 2023 рік ЗСУ здійснили не менше 184 атак по об'єктах на території тимчасово окупованого Криму та кораблях Чорноморського флоту Росії. У середньому українські військові здійснювали атаки по Кримському півострову через день.

Як передає Укрінформ, відповідну базу даних розробила моніторингова група "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews.

"З січня по грудень 2023 року, тобто за 365 днів, українські Сили оборони здійснили не менше 184 атак по об'єктах на території окупованого Кримського півострова та кораблях Чорноморського флоту Росії, тобто в середньому через день", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Севастополі зафіксовано щонайменше 45 атак, по російських кораблях у Чорному морі - щонайменше 23, на заході півострова - щонайменше 33, у Джанкойському районі - щонайменше 21, у Феодосійському регіоні - щонайменше 15 та по Кримському мосту було здійснено не менше чотирьох атак за 2023 рік.

Найбільше вибухів на півострові було у вересні - 31 атака, також 30 було у серпні, 21 - у липні, по 18 у червні та жовтні.

Читайте також: Кораблів ЧФ РФ у Севастополі дедалі менше - OSINT-дослідник

Раніше Укрінформ повідомляв, що 4 січня Збройні сили України уразили командний пункт з’єднання російських військ поблизу Севастополя. Росія підтвердила ліквідацію 23 своїх військових під час удару. Серед них були високопоставлені офіцери та спецпризначенці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-