Британська розвідка проаналізувала, на що вплине атака по «Новочеркаську»

Британська розвідка проаналізувала, на що вплине атака по «Новочеркаську»

Укрінформ
Знищення Україною великого десантного корабля ВМС РФ «Новочеркаськ» вплине на матеріально-технічне забезпечення окупантів у Криму.

Про це у соцмережі Х повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як нагадує британська розвідка, 25 грудня десантний корабель-танкер класу Ropucha ВМФ Росії «Новочеркаськ» був повністю знищений в результаті українського удару, коли перебував у порту Феодосії, на південному узбережжі окупованого Росією Криму.

Дані з відкритих джерел свідчать про високу ймовірність того, що судно перевозило вибухонебезпечний вантаж, коли в нього влучили, що спричинило потужний вторинний вибух.

Цей інцидент збільшив кількість втрачених Росією з моменту вторгнення малих ракетних кораблів до трьох: «Саратов» затонув 24 березня 2022 року, а «Мінськ» був функціонально зруйнований у сухому доці 13 вересня 2023 року. Ще два підводні човни, ймовірно, були пошкоджені.

«Росія, ймовірно, планувала використовувати свої десантні кораблі для проведення значних десантних операцій під час вторгнення, і вона подвоїла кількість цих кораблів у Чорному морі під час підготовки до війни. В міру того, як війна затягується, кораблі все частіше використовувалися для матеріально-технічного забезпечення. Це важлива роль, оскільки вона посилює життєво важливе і відносно крихке автомобільне і залізничне сполучення Кримського мосту, що з'єднує Крим з Росією», - йдеться у зведенні.

Читайте також: У порту Феодосії пошкоджене ще одне судно від вибуху корабля «Новочеркаськ»

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, коментуючи звіт британської розвідки, зазначив, що Росія ввела в оману, коли стверджувала, що військовий корабель Путіна «Новочеркаськ» був просто «пошкоджений».

«Він явно був повністю знищений! Вкрай важливо, щоб у 2024 році цивілізований світ продовжував підтримувати Україну в цій визначальній для епохи битві, яка зараз розгортається в Європі», - написав він у соцмережі Х.

Як повідомлялося, українські захисники підірвали «Новочеркаськ» у ніч на 26 грудня.

За даними російських ТГ-каналів, унаслідок атаки Повітряних сил ЗСУ на «Новочеркаськ» 33 моряки вважаються зниклими безвісти, 23 особи поранені, одна загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-