Після атаки на «Новочеркаськ» Росія не зможе використовувати порти в Криму - розвідка Естонії

Після атаки на «Новочеркаськ» Росія не зможе використовувати порти в Криму - розвідка Естонії

Укрінформ
Для України одним із найбільших досягнень цьогоріч стало витіснення Чорноморського флоту РФ у східну частину моря та у Азовське море.

Про це заявив очільник розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, передає Укрінформ із посиланням на ERаR.

Ківісельг зазначив, що впродовж останніх тижнів на фронті істотних змін не відбулося.

«Російська Федерація продовжує намагатися тиснути на українську сторону, і, мабуть, найбільш помітною подією на суходолі є взяття Мар’їнки наприкінці минулого тижня, звідки відступили українські підрозділи. В іншому на фронті особливих змін не відбулося», – сказав він.

За його словами, в ніч на 26 грудня ЗСУ атакували в порту тимчасово окупованої Феодосії російське судно «Новочеркаськ», на якому, ймовірно, були боєприпаси та безпілотники. Ківісельг нагадав, що українська армія і раніше проводила успішні атаки в Криму.

Читайте також: У порту Феодосії пошкоджене ще одне судно від вибуху корабля «Новочеркаськ»

«Очевидно, що така атака потребує дуже гарного планування, розуміння того, де знаходяться засоби ППО Російської Федерації. Це потребує гарної підготовки та збігу обставин», – наголосив він.

Очільник розвідцентру Сил оборони Естонії заявив, що атака на «Новочеркаськ» змусить російську армію перекинути підрозділи флоту із Криму подалі.

«Безумовно, ця атака знову посилить тиск на Російську Федерацію, щоб вона перемістила свої підрозділи якомога далі від Кримського півострова. Вони також не зможуть використовувати порти в Криму, які є придатними та ефективними з точки зору їхньої приймальної здатності, які працюють швидко. Тепер вони вимушені перекидати підрозділи далі, наприклад, в порт Новоросійська, який розташований на території РФ, а не на окупованих територіях», – сказав Ківісельг.

Читайте також: Росіянам не вдасться витіснити ЗСУ з лівого берега Дніпра біля Херсона - розвідка Естонії

Як повідомлялося, в ніч на 26 грудня українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-