Прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради

Прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради

Укрінформ
Прокуратура АР Крим та міста Севастополя продовжує працювати задля встановлення та притягнення до відповідальності держзрадників з Криму, що зрадили присязі на вірність народу України та вирішили співпрацювати з ворогом.

З початку окупації півострова розслідувано 585 кримінальних проваджень щодо 708 злочинів за вчинення державної зради. Про це повідомляє прокуратура АРК та міста Севастополя у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З початку окупації півострова російськими збройними силами у 2014 році, органи правопорядку автономії загалом розслідували 585 кримінальних проваджень щодо 708 злочинів за вчинення державної зради (ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

До суду скеровано 375 обвинувальних актів. Серед обвинувачених чиновники різного рівня, судді, працівники правоохоронних та виправних установ, а також колишній командувач Військово-морських сил ЗСУ.

За даними прокуратури, про підозри у державній зраді повідомили 770 особам.

Читайте також: Експрацівникам СБУ Криму повідомили про підозру у держзраді

Зазначається, що загалом, до повномасштабного вторгнення, було винесено чотири вироки за вчинення державної зради депутатами кримського парламенту. Суттєвий прогрес з’явився після 24 лютого 2022 року. Українськими судами, за публічного обвинувачення прокуратури автономії, було винесено 68 вироків кримським держзрадникам. Серед засуджених - колишні депутати ВР АР Крим та Севастопольської міської ради, судді, прокурори, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я Республіки Крим».

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила підозру у колабораційній діяльності 155 особам на тимчасово окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-