Російський «суд» залишив під вартою 25-річну кримську татарку Леніє Умерову

Російський «суд» залишив під вартою 25-річну кримську татарку Леніє Умерову

Укрінформ
Лефортівський "суд" у Москві залишив під вартою 25-річну незаконно затриману на російсько-грузинському кордоні громадянку України, кримську татарку Леніє Умерову до 4 березня 2024 року. Це вже четверте продовження запобіжного заходу для дівчини.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Лефортівський суд у Москві продовжив 25-річній кримській татарці Олену Умерову утримання в СІЗО до 4 березня 2024 року - слідство ФСБ РФ звинувачує її в шпигунстві", - йдеться у повідомленні.

"(Від слідства - ред.) нових даних жодних, все по-старому, все таємно. (Які слідчі дії проводяться - ред.) - поки що невідомо. Чекаємо (інформації - ред.)», - розповів адвокат Леніє Дмитро Дінзе.

Раніше він заявляв, що вимоги сторони захисту до запобіжного заходу не змінилися - сторона захисту наполягала на підписці про невиїзд. Батьки Умерової були готові зняти для неї житло в Москві, щоб вона могла брати участь у слідстві та суді.

Читайте також: Правозахисники склали список кримчанок, які зазнали переслідувань з боку РФ

4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони.

Раніше Укрінформ повідомляв, що «суд» РФ залишив Леніє Умерову під вартою до 5 січня 2024 року.

Фото з сайту crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-