Суд скасував дозвіл на користування надрами одному із підприємств у Криму

Суд скасував дозвіл на користування надрами одному із підприємств у Криму

Укрінформ
Одеський окружний адмінсуд задовольнив позовну заяву прокуратури АР Крим та м. Севастополя щодо анулювання спеціального дозволу на користування надрами у тимчасово окупованому Криму "Керченським історико-культурним заповідником".

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позовну заяву прокуратури автономії до одного з окупаційних підприємств про анулювання спеціального дозволу на користування надрами на території Криму", – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що "Керченський історико-культурний заповідник" здійснював будівництво та експлуатацію підземних споруд, не пов’язаних із видобуванням корисних копалин, на підставі спеціального дозволу, виданого державними органами України. Відповідно до дозволу підприємство повинне сплачувати податки та дотримуватися встановлених умов щодо екології і природних ресурсів. Однак після окупації півострова установа не виконувала свої зобов’язання та зареєструвалася як суб’єкт РФ, що передбачає сплату обов’язкових платежів державі-агресору.

Зазначається, що правовідносини у сфері надрокористування мають спрямовуватися на ефективне використання ресурсного та інвестиційного потенціалу родовищ, а також на максимальне наповнення державного бюджету України коштами від їх промислового видобування. Саме тому прокуратура автономії в інтересах держави звернулася до суду з позовною заявою про анулювання вказаному підприємству спеціального дозволу на користування надрами.

Читайте також: На аукціони виставили 12 спецдозволів на користування надрами

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура автономії домоглася у суді припинення права користування надрами для кримського підприємства "Епарх ЛТД", яке не передислокувалося на материкову Україну і продовжує працювати в окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-