Суд скасував дозвіл на користування надрами одному із підприємств у Криму

Суд скасував дозвіл на користування надрами одному із підприємств у Криму

Укрінформ
Прокуратура автономії домоглася у суді припинення права користування надрами для кримського підприємства «Епарх ЛТД».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Прокуратури АРК та м. Севастополя.

«Суд задовольнив позов прокуратури автономії в інтересах держави до одного з кримських підприємств стосовно анулювання спеціального дозволу на користування надрами в окупованому Криму», - йдеться в дописі.

Йдеться про кримське підприємство ТОВ «Епарх ЛТД», яке не передислокувалося на материкову Україну і продовжує працювати в окупації.

Підприємство продовжує видобуток корисних копалин на підставі спецдозволу, виданого державними органами України. Також, порушуючи законодавство, не подає жодної звітності до Державної служби геології та надр України.

Читайте також: В Уряді затвердили перелік нафтогазовидобувних об'єктів у Чорному морі, які захопила рф

«З метою запобігання безпідставного користування надрами України, прокуратура автономії звернулася з позовною заявою в інтересах держави в особі Державної служби геології та надр України до Окружного адміністративного суду м. Києва про припинення права користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу, яке видано вказаному товариству», - розповіли у прокуратурі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до чотирьох нормативних актів, що регулюють питання користування надрами в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-