РФ використовує мусульманський чинник в ідеологічній війні проти України - Ісмагілов

РФ використовує мусульманський чинник в ідеологічній війні проти України - Ісмагілов

Укрінформ
Росія широко застосовує мусульманський чинник як зброю в ідеологічній і пропагандистській війні проти України.

На цьому наголосив колишній муфтій Духовного управління мусульман України “Умма”, а нині військовослужбовець Саїд Ісмагілов під час пресконференції в Укрінформі.

"Наш ворог використовує різні важелі й чинники у цій війні, у тому числі потужний релігійний фактор. А це — один із різновидів ідеологічної зброї, яка використовується проти України... Так само широко задіяний мусульманський фактор в ідеологічній і пропагандистській війні проти України", - сказав Ісмагілов.

На його переконання, РФ і далі використовуватиме мусульманський чинник, "щоб знищити нашу державу, щоб захопити наші культові споруди і знищити найбільш активних релігійних діячів".

"Вони (загарбники — ред.) не будуть мати жодних сентиментів”, - переконаний військовослужбовець.

Читайте також: Саїд Ісмагілов, водій-стрілець екіпажу парамедиків “Хоттабич”

Він також зазначив, що російські мусульманські духовні управління "активно займаються політикою", а на тимчасово окупованих територіях відразу починають ділити між собою культові споруди і релігійне майно.

“Вони збирають імамів на ТОТ, примушують їх до співпраці. І це виглядає тим більш огидно, що релігійні діячі мають проповідувати високі моральні духовні цінності”, - наголосив ексмуфтій.

Своєю чергою чинний муфтій ДУМУ “Умма” Мурат Сулейманов зазначив, що відомо про щонайменше п’ять мечетей Духовного управління мусульман України на тимчасово окупованих територіях, які були зруйновані або пошкоджені.

Читайте також: Муфтій Криму: В лавах ЗСУ є п'ять мусульманських капеланів

“Дві мечеті — у Бахмуті і Сєвєродонецьку — повністю зруйновані. У Костянтинівці час від часу є обстріли і також були пошкодження”, - розповів Сулейманов.

За його словами, є дані, що пошкоджена мечеть у Маріуполі: “Ми знаємо, що ця мечеть теж була пошкоджена, і, на жаль, зараз її реставрацією займаються окупанти. Вони намагаються показати, ніби все добре, все налагоджується. Але ми знаємо, що там відбувається ”.

Крім того, зазначив він, окупанти забрали будівлю мечеті у тимчасово захопленому Генічеську, яка слугувала раніше для розміщення дитячого табору.

Читайте також: У Криму біля мечетей окупанти роздають мусульманам повістки

Як повідомлялося, 9 листопада постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив, що РФ зруйнувала або пошкодила в Україні 151 культову споруду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-