У Криму заарештували релігійного діяча Аппазова за відео 8-річної давнини

У Криму заарештували релігійного діяча Аппазова за відео 8-річної давнини

Укрінформ
Створений РФ Алуштинський міський «суд» призначив релігійному діячеві Зінуру Аппазову, одному з трьох затриманих російськими силовиками вранці 23 листопада після проведення обшуків, п'ять діб адміністративного арешту.

Аппазова заарештували за пост у російській соцмережі «Вконтакте», зроблений 2016 року.

Про це повідомляє «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

«У соціальній мережі «Вконтакте», на сторінці користувача «Зінур Аппазов» у розділі «відеозаписи» виявлено відеоролик із назвою: «Твою вартість 2 копійки оцінили, звернення до Кадирова», тривалістю 7 хвилин 24 секунди, на якому зображений чоловік на тлі прапора , який, імовірно, є символікою та атрибутикою організації «Конгрес народів Ічкерії та Дагестану», яка рішенням Верховного Суду Російської Федерації від 14.02.2003 N ДКПІ 03-116 визнана терористичною організацією і заборонена на території Російської Федерації. Відеоролик розміщено 2 січня 2016 року і зараз доступний для огляду необмеженому колу осіб», – написав у своєму рапорті співробітник окупаційної «поліції».

Читайте також: У Криму росіяни обшукали та затримали членів мусульманської громади «Алушта»

Раніше цей «суд» заарештував на 10 діб кримчанина Вілена Усеїнова, одного з трьох затриманих російськими силовиками вранці 23 листопада після проведення обшуків.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2023 року в тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшуки і затримали трьох членів мусульманської релігійної громади «Алушта»– Юсуфа Аширова, Вілена Усеінова та Зінура Аппазова. Всі вони мешкають в селі Верхня Кутузовка.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-