До суду передали справу радника Аксьонова, якого окупанти призначили «міністром» на Запоріжжі

До суду передали справу радника Аксьонова, якого окупанти призначили «міністром» на Запоріжжі

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно кримського чиновника, який став "міністром" у тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає Укрінформ.

“Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно "міністра молодіжної політики Запорізької області", який почав будувати свою "кар’єру" ще з окупованого Криму. Його обвинувачують у вчиненні ряду тяжких злочинів”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чоловік розпочав активну проросійську діяльність ще до окупації півострова. Зокрема, у 2013 році він очолив низку прокремлівських організацій та установ. Виступав за захист російської мови та культури.

Читайте також: Прокуратура Криму повідомила про підозру колишній українській спортсменці

З початку окупації Криму збройними силами РФ, він одразу почав займатися координацією діяльності незаконних збройних формувань на півострові, зокрема, "Самооборони Криму" та ін. Він організовував матеріально-технічне забезпечення НЗФ.

"Кар’єра" обвинуваченого стрімко розвивалася, зокрема, він був радником голови ради міністрів окупованого півострова Сергія Аксенова, а також став депутатом партії "Єдина Росія".

Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, обвинувачений обійняв посаду "міністра молодіжної політики" у тимчасово окупованій частині Запорізькій області.

Читайте також: Кримський підприємець-колаборант отримав три роки позбавлення волі

За свої "заслуги" чиновник неодноразово отримував нагороди від різних окупаційних адміністрацій. Зокрема, він нагороджений медалями "За захист Республіки Крим" та "За заслуги перед Донецькою Народною Республікою 3-го ступеня".

Дії обвинуваченого кваліфіковано як: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України); державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України у редакції 2014 року); колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

За даними Укрінформу в правоохоронних органах, йдеться про Антона Тицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-