Кримський підприємець-колаборант отримав три роки позбавлення волі

Кримський підприємець-колаборант отримав три роки позбавлення волі

Укрінформ
Кримський підприємець, який постачав ворожій армії паливо-мастильні матеріали, заочно отримав три роки позбавлення волі за колабораіційну діяльність, йому також заборонено займатися господарською діяльністю впродовж 10 років.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії 3 роки позбавлення волі із забороною займатися господарською діяльністю на строк 10 років отримав кримський підприємець. Його дії було кваліфіковано за ч. 4 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність", - йдеться у повідомленні.

Прокурори довели, що "бізнесмен", достовірно знаючи про окупацію Криму російськими збройними силами, зареєстрував за законодавством ворога ТОВ «Кедр» та у 2022 році уклав контракт з окупаційним підрозділом МВС РФ по Республіці Крим. За умовами договору, він мав постачати паливо-мастильні матеріали в рамках державного оборонного замовлення, поінформували в прокуратурі.

Зазначається, що співпраця між засудженим та окупаційним відомством згідно з договором має тривати до 2024 року. За свою роботу підприємець має отримати з держбюджету РФ понад 126,5 млн російських рублів (майже 38 млн гривень).

Читайте також: СБУ викрила колаборанта, який очолив «поліцію» в Міловому на Луганщині

Також слідство встановило, що виступаючи в ролі «постачальника» компанія «Кедр» загалом уклала 2473 контрактів з 579 замовниками.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше повідомлялося, що прокуратура автономії повідомила про підозри у колаборації ще 14 бізнесменам з тимчасово окупованого Криму. Їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-