СБУ викрила колаборанта, який очолив «поліцію» в Міловому на Луганщині

СБУ викрила колаборанта, який очолив «поліцію» в Міловому на Луганщині

Укрінформ
Співробітники СБУ зібрали докази колабораційної діяльності мешканця Луганська, який з листопада 2022 року керує так званим «Меловским районным отделом "МВД ЛНР"».

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За наявними даними, до 2014 року він служив в органах внутрішніх справ, однак присягу та перейшов на бік агресора. Брав участь у російсько-терористичних формуваннях, у зв’язку з чим був оголошений у загальнодержавний розшук. Потім на керівних посадах служив агресору у так зв. «МВД ЛНР». Деякий час був «заступником міністра». Очолював відділи окупаційної поліції в Лутугиному та Хрустальному (стара назва Красний Луч)», - ідеться в повідомленні.

Наразі правопорушник допомагає ворогу втримувати під контролем ситуацію на Міловщині, виявляє проукраїнськи налаштованих громадян та здійснює їх «кримінальне переслідування».

Читайте також: Українці найбільше довіряють ЗСУ, Президенту, рятувальникам та СБУ

Також задокументовано протиправну діяльність колишнього працівника органів прокуратури Луганщини, який у березні 2022 р. пішов служити у незаконно створений окупантами правоохоронний орган. Нині він обіймає посаду «помощника прокурора Троицкого района ЛНР».

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, підозру в держзраді оголосили екссудді, яка в Росії стала «сенаторкою від ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-