У Криму почастішали обшуки кримських татар, про які вони бояться говорити

У Криму почастішали обшуки кримських татар, про які вони бояться говорити

Укрінформ
В тимчасово окупованому Криму почастішали обшуки кримських татар, про які вони після тиску ФСБ РФ бояться розголошувати.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ), передає Укрінформ.

"Кримськотатарському ресурсному центру дедалі частіше повідомляють про випадки обшуків у будинках кримських татар на півострові, про які після тиску з боку ФСБ люди бояться говорити вголос або повідомляти адвокатам, журналістам та громадськості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на півострові працюють справжні «кишенькові люди» при ФСБ, які примушують людей мовчати, щоб не привертати увагу, і тоді затримані після обшуку будуть нібито звільнені.

Також, за даними КРС, ФСБ РФ починає виманювати гроші в тих, хто був затриманий у будинку, де проходив обшук. Вони намагаються забрати гроші в рідних, щоб просто заробити, пишуть правозахисники.

Читайте також: Окупанти переслідують мешканців Криму за проукраїнські татуювання

"Але насправді ніхто не дасть гарантії: прийшли вчора, прийдуть і завтра. Якщо не надавати розголосу їхнім злочинам, то вони їх вчинятимуть у ще більших масштабах", - наголосили в КРЦ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними правозахисників у тимчасово окупованому Криму до 75% свавільних обшуків відбуваються в будинках кримських татар та щонайменше 110 із понад 186 жертв політично вмотивованих переслідувань є представниками кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-