Батько засудженої кримської активістки Данилович розповів про антисанітарію в її колонії

Батько засудженої кримської активістки Данилович розповів про антисанітарію в її колонії

Укрінформ
Незаконно ув'язнену росіянами кримську громадянську журналістку Ірину Данилович утримують у колонії в умовах антисанітарії.

Про це QIRIM.News повідомив батько кримчанки Броніслав Данилович, передає Укрінформ.

"В колонії міста Зеленокумськ Ставропольського краю РФ, де перебуває Ірина Данилович, панує жахлива антисанітарія", - заявив він.

За його словами, у виправній колонії на 200-400 людей передбачені лише п'ять водопровідних кранів. Немає мила в їдальні, люди ходять в зимових куртках.

Читайте також: Журналістка Ірина Данилович у СІЗО Сімферополя перенесла інсульт – правозахисниця

Як пише видання, жіноча колонія міста Зеленокумськ, як пишуть ті, хто побував там, дійсно вражає антисанітарією. В їжу нерідко потрапляють таргани, в камерах дуже холодно, дахи протікають. В колонії знущаються з жінок, змушують працювати на фабриці при нелюдських умовах тощо.

Як повідомлялося, 28 грудня 2022 року Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Верховний «суд» Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на один місяць - до 6 років 11 місяців. Жінка неодноразово заявляла про тиск з боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

У російській колонії Ірині Данилович не надають медичної допомоги.

Фото: qirim.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-