Ташева - про скандал із Фаріон: Ця громадянка має відповісти за оприлюднення листа студента з Криму

Ташева - про скандал із Фаріон: Ця громадянка має відповісти за оприлюднення листа студента з Криму

Укрінформ
Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила про необхідність притягнення до відповідальності філологині та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон за викладення на загал листа від проукраїнського студента в тимчасово окупованому Криму.

Про це Ташева повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Дякую всім нашим громадянам за таку сильну українську позицію, впевнена ви зустрічатимете наші сили безпеки та оборони у Криму першими. Але мені ніколи б і в голову не прийшло виставити в публічний простір особисту переписку, наражаючи людину на небезпеку. Як Представник Президента України в АР Крим буду вчиняти дії, щоб притягнути до відповідальності за означені дії дану громадянку”, - йдеться в дописі.

Читайте також: Студенти Львівської політехніки звернулися до поліції через висловлювання Фаріон

Вона зауважила, що “це ницість, і злочин, викладати на загал повідомлення, від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території”.

Раніше Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа від студента-першокурсника філологічного факультету у Севастополі Максима Глібова.

“Навіть не уявляю собі, як під час звільнення рідної Керчі я вийду на Чкалова і буду зустрічати українських воїнів, які будуть говорити кацапською. Звідки я буду знати, що це — наші, а не москалі, які вбралися в українську військову форму. Або в Сімферополі (де я зараз навчаюся на 1 курсі української філології), не уявляю собі, як на Київській буду чути від наших воїнів язик окупації”, - пише Глібов.

Читайте також: Лубінець звернувся до СБУ і поліції щодо негативу на адресу військових, які спілкуються мовами нацменшин

Згодом у соцмережах з’явилося відео каналу “Кримський СМЕРШ”, що співпрацює з ФСБ в тимчасово окупованому Криму. На відео Глібов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-