Політв'язень Ленур Сейдаметов потребує термінової медичної допомоги - правозахисники

Політв'язень Ленур Сейдаметов потребує термінової медичної допомоги - правозахисники

Укрінформ
Кримськотатарський політв'язень Ленур Сейдаметов, якого загарбники засудили до 13 років позбавлення волі, потребує термінової медичної допомоги. 

Про це повідомляє "Крымская солидарность", передає Укрінформ.

"Засуджений на 13 років ув'язнення політв'язень Ленур Сейдаметов з Сімферополя потребує термінової медичної допомоги - у в'язниці у нього виявили кісту Бейкера в колінному суглобі. Окрім цього, йому потрібне хірургічне втручання в нижньому відділі хребта. Про це він повідомив свою дружину Аджире Сейдаметову по тюремному зв'язку "Зонателеком"", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 2 листопада 2023 року політв'язня вивезли в лікарню при колонії Липецької області РФ. Госпіталізації засуджений чекав півтора місяці. "Там у нього узяли аналізи і зробили комп'ютерну томографію. Хірург, який оглянув Ленура Сейдаметова, підтвердив, що операція потрібна", - повідомила дружина політв'язня.

За її словами, через кісту Бейкера в колінному суглобі Ленур Сейдаметов не може довго сидіти і лежати. Крім того, чоловік скаржиться на втрату слуху в одному вусі.

Як повідомлялося, кримського татарина етапували у в'язницю міста Єлець Липецькій області з СІЗО Новочеркаська 10 січня 2023 року, після розгляду апеляції на вирок російського суду.

Читайте також: Кримському політв'язню Аметхану Умерову силовики РФ призначили дві експертизи - адвокат

Як повідомлялося, у лютому 2021 року в Криму відбулися масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму. Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров після проведення слідчих заходів за місцем проживання в їхніх будинках доставлені до так званого управління ФСБ Криму, після чого були взяті під варту та відправлені на судово-психіатричну експертизу. Кримськотатарські активісти обвинувачуються в участі та організації терористичної діяльності на території Криму.

22 березня 2022 року Південний окружний військовий суд у м. Ростов-на-Дону оголосив обвинувальний вирок кримськотатарським активістам Тимуру Ялкабову та Ленуру Сейдаметову і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 17 та 13 років у колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-