Чубаров розкритикував представників турецьких міст, які приймали російських окупантів із Ялти

Чубаров розкритикував представників турецьких міст, які приймали російських окупантів із Ялти

Укрінформ
Турецькі чиновники намагаються ввести російських злочинців через чорний вхід до цивілізованого світу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи "візит" російських чиновників Ялти до Туреччини, де вони взяли участь у засіданні Міжнародної організації об'єднаних міст і місцевих влад.

"У той час, коли російські окупанти в Криму посилюють репресії і переслідування проти корінного кримськотатарського народу, ввічливі турецькі чиновники приймають у своїх кабінетах російських злочинців з тимчасово окупованого Криму і намагаються ввести їх через чорний вхід до цивілізованого світу, звідки кримських колаборантів було викинуто ще у 2014 році!, - йдеться у повідомленні.

Чубаров зазначив, що найсумніше те, що жоден високий турецький чиновник, включаючи мера міста Конья, який тепер очолює згадану організацію, не схаменувся тим, що йдеться про місто Ялта, що знаходиться на території окупованого Росією Криму.

"Але якби тільки мер міста Конья так необачно вчинив, було б півбіди. На жаль, інший турецький чиновник, мер Бейлікдюзю – одного з районів Стамбула, пішов ще далі, пообіцявши злочинниці Янині Павленко ("голова" міста Ялти - ред.) підписати угоду про встановлення побратимських відносин очолюваного ним муніципалітету з окупаційною адміністрацією міста Ялти", - додав Чубаров.

Читайте також: Чубаров: У Криму – вже понад мільйон російських колоністів, ми не дозволимо їм там залишитися

Він підкреслив, що "мені незручно нагадувати шановним турецьким чиновникам про те, що принципова політика Турецької Республіки полягає в тому, що Анкара категорично відкидає спроби Росії анексувати Крим та наголошує на своїй незмінній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України".

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України запросило офіційні пояснення від Туреччини через участь представників російської адміністрації в Ялті в тимчасово окупованому Криму в засіданні Міжнародної організації об'єднаних міст і місцевих влад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-