Політв'язень Абдулкадиров не отримує меддопомогу у в'язниці

Політв'язень Абдулкадиров не отримує меддопомогу у в'язниці

Укрінформ
Кримський політв'язень у справі "другої Сімферопольської групи" Владлен Абдулкадиров розповів родині, що у в'язниці російського міста Єльця, де його утримують, у нього погіршився стан здоров'я. Він поскаржився лікарям в'язниці, але допомоги не отримав.

Про це "Кримській солідарності" повідомила його дружина Гульзар Абдулкадирова, передає Укрінформ.

"У в'язниці міста Єльця у нього почалися сильні болі в області попереку, німіє права нога. Уколи, призначені тюремним фельдшером, не допомагають і викликали побічну дію. З'явилися сильні головні болі, тахікардія і він відмовився від останніх уколів ", - йдеться у повідомленні.

Абдулкадирова підозрює, що болі в спині її чоловіа - це симптоми міжхребетної грижі.

За словами дружини політв'язня, про свій стан він повідомив в медичну частину в'язниці, але там йому нічого конкретного не сказали. 

Вона також розповіла, що Владлен Абдулкадиров не може довго ходити або стояти, не може знаходитися довгий час в одному положенні.

Зазначається, що коли Абдулкадиров потрапив до в'язниці міста Єльця, йому зробили знімок і направили до хірурга, який призначив консультацію у невролога. Відтоді пройшли чотири місяці, але консультації доки не було. 

27 березня 2019 року у Криму проходили наймасовіші обшуки у будинках кримських мусульман. Слідчі дії проводили у Кам'янці, Строганівці, Білому – це селища, в яких переважно живуть кримські татари.

Читайте також: Кримского політв'язня Мустафаєва етапували із СІЗО Новочеркаська до в'язниці в Ульнівській області

У результаті було заарештовано 25 кримськотатарських громадських активістів, серед яких був і Владлен Абдулкадиров. Активістів звинуватили у нібито причетності до "Хізб ут-Тахрір". Ця політична організація легально діє на території України та більшості держав світу, але Росія визнала її терористичною.

У 2022 році Абдулкадирова засудили до 12 років ув'язнення у виправній колонії.

Раніше повідомлялося, що 45 кримських бранців Кремля мають хронічні проблеми зі здоров'ям, 21 з них потребує невідкладної медичної допомоги.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-