У Криму політв'язня Сейтумерова повернули з психлікарні до СІЗО

У Криму політв'язня Сейтумерова повернули з психлікарні до СІЗО

Ексклюзив
Укрінформ
Кримського політв'язня, фігуранта "п'ятої Бахчисарайської групи" у справі Хізб ут-Тахрір Абдулмеджита Сейтумерова перевели з психіатричної лікарні Сімферополя в СІЗО- 2.

Про це його адвокат Еміль Курбедінов повідомив Укрінформу.

"Сейтумерова перевели з психіатричної лікарні до СІЗО Сімферополя-2 ще 12 жовтня 2023 року. Він перебував там майже чотири тижні. Я відвідував його у лікарні, на умови утримання він не скаржився", - сказав адвокат.

При цьому Кубердінов зазначив, що у політв'язня є проблеми з артеріальним тиском. "Сейтумеров писав заяви керівництву СІЗО про це, але ще не відомо чи надали йому медичну допомогу", - додав адвокат. 

Як повідомлялося, 24 серпня о четвертій годині ранку російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамєта Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова.

Читайте також: У Криму затримали адвоката українських політв'язнів

Увечері 24 серпня в Київському районному суді пройшли судові засідання з обрання запобіжного заходу Аметхану Умерову, Ремзі Ниметулаеву і Руслану Асанову. Їх залишили у СІЗО-2 Сімферополя до кінця жовтня 2023 року.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на початку жовтня кримського політв'язня, фігуранта "п'ятої Бахчисарайської групи" у "справі Хізб ут-Тахрір" Абдулмеджита Сейтумерова перевели із СІЗО до психіатричної лікарні Сімферополя для проведення психіатричної експертизи.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-