У Криму росіяни використовують трасу М17, мости не виконують своєї функції - Гуменюк

У Криму росіяни використовують трасу М17, мости не виконують своєї функції - Гуменюк

Укрінформ
У Криму для підвезення резервів для окупантів на материковій частині України використовується траса М17, мости не виконують своєї функції в повній мірі.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Вони продовжують розосереджувати сили, запаси, які вони зробили протягом певного часу. Намагаються маневрувати в бік найшвидшого просування до лінії фронту. Тобто траса М17 досить завантажена, вона єдина повноцінно працює на напрямку допомоги тим силам, які в них є на тимчасово окупованій материковій частині України. І вони намагаються саме нею направляти туди резерви. Тому що мости, всі три – і Генічеський, і Чонгарський, і славнозвісний Кримський – не виконують цієї функції в повну міру», - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що зараз в Криму посилюються антиросійські настрої. Раніше, за її словами, проукраїнський рух мав потужне коріння, але у людей не було можливості демонструвати свою проукраїнську позицію.

«Зараз, виходячи з того, що люди отримують зовнішню інформацію про розквіт «бавовни» на півострові і розуміння найближчого розвитку подій, що стосується дій Сил оборони, люди більш впевнено демонструють цю позицію, розуміючи, що навіть вплив на морально-психологічний дух окупантів і колабораційної влади – це теж допомога Силам оборони», - сказала Гуменюк.

Читайте також: На Кримському мосту складна ситуація з ремонтом, росіянам варто змиритися - ОК «Південь»

За її словами, фактично щодня фіксуються диверсійно-розвідувальні групи, які ворог направляє на човнах вздовж узбережжя Дніпра.

«Але тримаються вони все ж таки вздовж лівого узбережжя і маневрують серед островів. Нападів на правий берег вони не застосовують», - сказала Гуменюк.

Вона додала, що їх маневрування більше пов'язано з логістикою і намаганням врятувати тих своїх вояків, хто був поранений або залишився на островах.

За словами Гуменюк, це нечисленні групи, тому що на цьому напрямку ворог не має можливості використовувати військові катери. Все частіше ці групи використовують плавзасоби, відібрані у місцевого населення.

Як додала речниця ОК «Південь», зараз ворог вдається до тактики терору на півдні, зокрема у Херсонській області, скидаючи КАБи.

«Це очевидна тактика терору, і улюблений напрямок діяльності ворогів, коли вони намагаються протиставити цивільне населення Силам оборони України, нібито ті не можуть їх захистити. Насправді, вдячні за розуміння херсонцям, і в тому числі тим, хто, усвідомлюючи небезпеку, виїжджає, скориставшись запропонованою евакуацією, і розуміє, що саме на лінії фронту ворог накопичує максимум зусиль і максимум тиску застосовує для того, щоб залякати як Сили оборони, так і місцеве населення», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони підтискають росіян на лівобережній Херсонщині - Юсов

Вона додала, що Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, попри те, що погодні умови дещо ускладнюють розвідку, можна говорити про знищення радіолокаційних станцій.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ОК «Південь» Росія згорнула корабельне угруповання в Чорному морі через шторм, на чергуванні залишилося два підводних ракетоносія загальним залпом 8 калібрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-