Сили оборони підтискають росіян на лівобережній Херсонщині - Юсов

Сили оборони підтискають росіян на лівобережній Херсонщині - Юсов

Укрінформ
Ситуація у російських військах на тимчасово захопленій території лівобережжя Херсонської області для РФ є не дуже веселою.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«(Ситуація з військами там для росіян – ред.)– невесела, це правда. Зрештою, це чітко можна відстежити по тих драконівських так званих фільтраційних заходах, (які там здійснюються – ред.). Насправді це просто терор місцевого населення, який останнім часом значно посилився», - заявив він.

Читайте також: Новини про просування на півдні подаються дозовано заради безпеки воїнів – Гуменюк

Юсов розповів про дії росіян проти мирного українського населення, яке опинилося на тимчасово окупованих територіях - вилучення транспорту, перевірки і вилучення документів, абсолютно безпідставні затримання - і висловив переконання, що окупанти бояться мирних українців, які живуть на тих територіях, бо розуміють, що люди їх ненавидять.

«І зрозуміло, росіяни з цього приводу нервують, тому що, з одного боку, підтискають українські Сили безпеки і оборони, а з іншого боку – серед місцевого населення їм точно нічого не світить і немає на кого спиратися. Вони там відчувають себе загарбниками, чужинцями і, зрештою, такими і є», - сказав представник ГУР.

За даними воєнної розвідки, у дуже багатьох росіян, навіть серед тих, які підписали контракти, немає жодного бажання опинитися на передовій чи виконувати якісь бойові завдання.

«Багато хто з них хотів би просто пересидіти і отримати якісь обіцяні виплати. Кожного дня у значності кількості (росіян – ред.) цей план не виходить, і вони повертаються у кульках. Або не в кульках, бо на тій же території Півдня фіксується робота, зокрема, і крематоріїв. Рашисти спалюють своїх же на місці. І ця практика продовжується», - поінформував він.

Читайте також: Юсов – про «бавовну» в Криму: Почуємо не тільки про Чонгарський міст

Представник ГУР зазначив, що серед особового складу російської армії постійно відбуваються певні заходи з ротації. «Зрештою, і мобілізаційні заходи на території самої РФ продовжуються, те саме гарматне м'ясо і далі постачається на окуповані території, щоб поновити тих, хто вже знищений українськими Силами безпеки і оборони», - сказав Юсов.

Як повідомлялося, у Херсонській облраді заявили, що мародерство російських військових на лівобережжі Херсонщини має системний і масовий характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-