Юсов – про «бавовну» в Криму: Почуємо не тільки про Чонгарський міст

Юсов – про «бавовну» в Криму: Почуємо не тільки про Чонгарський міст

Укрінформ
Після уражень українськими військовими певних об’єктів у Криму на кшталт Чонгарського мосту логістика для росіян ускладнюється, і надалі можна буде почути й інші позитивні новини.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, що означають для воєнної логістики росіян події на кшталт ураження Чонгарського мосту, передає кореспондент Укрінформу.

«Це означає, що логістика для них (росіян – ред.) ускладнюється. І з іншого боку, якщо в умовному (тому чи іншому – ред.) мості - 8 дірок, то можна зупинити що завгодно (потік цивільного транспорту – ред.). Але щоб швидко і ефективно збільшити потік машин для постачання і забезпечення власного військового контингенту, то необхідно шукати об’їзні шляхи, які, у свою чергу, так само вже контролюються українськими Силами безпеки і оборони. І це означає, що далі буде. Тобто, не тільки про ці мости ми почуємо вочевидь», - заявив він.

За його словами, із початку війни з Україною Крим використовувався росіянами як серйозний логістичний центр і хаб для перекидання та постачання живої сили і техніки, сил і засобів для поповнення окупаційного корпусу на тимчасово окупованих територіях, зокрема, українського півдня.

«А щодо насиченості протиповітряної і протиракетної оборони у Криму, то (там – ред.) концентрація одна з найвищих із тих, що собі може дозволити взагалі сучасна РФ. І після останніх подій виявляється, що вони не можуть ні контролювати, ні захистити низку своїх військових об’єктів», - сказав Юсов.

Представник ГУР зазначив, що будь-яка проблема росіян із шляхопроводом, мостом, залізницею, будь-яке вповільнення руху, зокрема, автошляхами, затримка постачання БК і кадрових резервів – це те, що допомагає українським оборонцям продовжувати звільняти нашу землю.

Відповідаючи на питання, він поінформував, що росіяни на самому півострові усвідомлюють, що на території українського Криму у них немає жодного місця, де вони могли б заховатися і відчувати себе у безпеці.

«Це стосується і особового складу. І якщо командування ще приблизно більше, напевно, (може – ред.) думати, що воно захищене, то у рядових рашистів настрій скажімо так, не курортний і не туристичний», - запевнив Юсов.

Читайте також: Загарбники закрили Чонгарський міст, ще на одному запустили реверсний рух - Хлань

Як повідомлялося, Сили оборони України 29 липня завдали успішного удару по Чонгарському мосту.

6 серпня у Збройних силах України підтвердили ураження двох мостів - Чонгарського та Генічеського, на межі тимчасово захопленої території Херсонської області та АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-