Правозахисниця: На сьогодні відомі імена 15 кримських журналістів - бранців Кремля

Правозахисниця: На сьогодні відомі імена 15 кримських журналістів - бранців Кремля

Укрінформ
На сьогодні відомі імена щонайменше 15 кримських журналістів, які ув'язнені Росією за сфабрикованими справами.

Про це повідомила голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник на пресконференції у пресцентрі Укрінформу.

"На сьогодні щонайменше 15 кримських журналістів сидять за сфабрикованими РФ справами. За цією цифрою стоять реальні люди з реальними сім'ями, дружини, діти, які залишилися без батьків. Це постійне страждання цих родин", - сказала вона.

Скрипник назвала імена незаконно ув'язнених журналістів. Це Олексій Бессарабов, Владислав Єсипенко, Сейран Салієв, Марлен (Сулейман) Асанов, Тимур Ібрагімов, Сервер Мустафаєв, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Рустем Шейхалієв, Амет Сулейманов, Асан Ахтемов, Ірина Данилович, Вілен Темер’янов, Ернес Аметов.

За словами Скрипник, всі справи проти українських журналістів абсолютно сфабриковані РФ.

Читайте також: У Криму загарбники звинуватили 472 жителів у «дискредитації» армії РФ - правозахисники

"Росія від початку окупації Криму з 2014 року мала чітку ціль - знищити свободу слова і максимально узурпувати інформаційний простір півострова, щоб мешканці не знали, що відбувається, а чули лише те, про що говорить російська пропаганда", - підкреслила вона.

Правозахисниця наголосила, що, на жаль, "Крим став таким своєрідним майданчиком де росіяни відпрацьовували ці страшні методи, а потім в шалених масштабах почали їх застосовувати у новоокупованих територіях, зокрема в Запорізькій, Херсонській області, де журналістів вже просто викрадали і вбивали. Багатьох імен ми навіть не можемо і досі знайти. Частина з них перевезена до окупованого Криму після 24 лютого 2022 року".

Скрипник зазначила, що першим кроком на шляху до визволення українських цивільних політв'язнів має бути створення міжнародної моніторингової групи з виявлення цих громадян. Робота над цим вже триває, підкреслила вона.

Читайте також: Правозахисники назвали представників «влади» Криму, які відмовляють у лікуванні політв'язням

Раніше повідомлялося, що російські загарбники з початку повномасштабної війни засудили 78 кримських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-