Кримську татарку Умерову «суд» залишив у СІЗО до 4 січня

Кримську татарку Умерову «суд» залишив у СІЗО до 4 січня

Укрінформ
Незаконно затриману на російсько-грузинському кордоні громадянку України, кримську татарку Леніє Умерову Лефортовський суд Москви залишив у СІЗО ще на три місяці, до 4 січня 2024 року.

Про це повідомляє медіапроєкт Sotavision у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Суд задовольнив клопотання слідчого та продовжив термін утримання у СІЗО для Лініє Умерової на 3 місяці – до 4 січня 2024 року», – йдется у повідомленні.

Зазначається, що суд відмовив пресі в акредитації і закрив процес, пославшись на те, що на засіданні нібито буде оголошено відомості, що становлять державну таємницю.

Повідомляється, що на думку адвоката Умерової Ольги Дінзе, ті дані, які слідчий подає до суду, крім даних про оперативників та слідчих, таємниці не містять.

Читайте також: Незаконно затримана Леніє Умерова написала листа із російського СІЗО

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони.

У травні 2023 року Умерову, яку росіяни утримували за ґратами упродовж 5 місяців у Північній Осетії, доставили до московського СІЗО «Лефортово».

Раніше повідомлялося, що кримську татарку Умерову суд залишив у СІЗО до 4 жовтня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-