Трьом експрацівникам СБУ з Криму оголосили підозру у держзраді

Трьом експрацівникам СБУ з Криму оголосили підозру у держзраді

Укрінформ
Трьом колишнім працівникам кримського СБУ повідомили про підозру у державній зраді та катуванні й ув'язненні кримчанина.

Про це поінформувала прокуратура АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура Криму повідомила про підозри трьом колишнім працівникам кримського СБУ. Їхні дії кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України) та порушення недоторканості житла (ч. 2 ст. 162 КК України) за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

У прокуратурі встановили, що силовики після окупації півострова ЗС РФ у 2014 році зрадили присязі та перейшли на службу до незаконного створеного главку ФСБ РФ по Республіці Крим. "Своїми діями та рішеннями вони сприяли реалізації політики держави-окупанта щодо переслідування проукраїнськи налаштованого населення півострова", - підкреслили в прокуратурі АРК.

Повідомляється, що фігуранти причетні до викрадення та катування жителя окупованого Криму. Підозрювані незаконно провели обшук у його магазині, попередньо підкинувши туди вибухівку, та без жодного процесуального оформлення ув’язнили потерпілого. Застосовуючи фізичну силу, електричний струм та моральний тиск, вони змусили його зізнатися у зберіганні вибухової речовини.

Читайте також: Дев’ятьом колишнім офіцерам із Криму повідомили про підозру у держзраді та дезертирстві

Вказані дії працівників «кримського управління ФСБ» є воєнним злочином та серйозним порушенням ст. 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, наголосили в прокуратурі АРК.

Як повідомлялося, чотирьом ексочільникам внутрішніх військ України з Криму повідомили про підозру у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-