Дев’ятьом колишнім офіцерам із Криму повідомили про підозру у держзраді та дезертирстві

Дев’ятьом колишнім офіцерам із Криму повідомили про підозру у держзраді та дезертирстві

Укрінформ
Дев’ятьом колишнім офіцерам з Криму заочно повідомили про підозру у державній зраді та дезертирстві.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомили про підозру дев’ятьом колишнім військовослужбовцям тактичної групи Повітряних Сил «Крим» ЗСУ за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим та Севастополя внаслідок збройної агресії РФ підозрювані не з’явилися на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України.

Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, вони відмовилися виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та перейшли на бік ворога.

Наразі всі дев’ять підозрюваних проходять військову службу у складі збройних сил РФ. Вони активно виконують бойові завдання країни-агресора, здійснюють протиповітряну оборону півострова та пуски по наземним цілям на території України.

Читайте також: Екскомандиру корвета «Тернопіль» за держзраду загрожує 15 років в’язниці

Систематично беруть участь у масових заходах, дають інтерв’ю для пропагандистських каналів, відвідують школи та агітують молодь обирати професію військового.

Як повідомляв Укрінформ, судитимуть експравоохоронця з Херсона, який організовував для загарбників залізничне сполучення з Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-