Ремонтний завод у Севастополі схожий на опалище, росіянам немає де відновити кораблі - ОК «Південь»

Ремонтний завод у Севастополі схожий на опалище, росіянам немає де відновити кораблі - ОК «Південь»

Укрінформ
Судноремонтний завод у Севастополі більше схожий на опалище, ніж на завод, тому відновити уражені великий десантний корабель і підводний човен РФ поки що немає де.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“За попередніми оцінками експертів, скоріш за все, великий десантний корабель став уже не таким великим і навряд чи буде кораблем. Те, що стосується підводного човна, – ушкодження досить суттєві, відновлення потребує додаткових виробничих потужностей, зокрема, якими і хизувався той самий судноремонтний завод. Зараз він більше схожий на опалище, ніж на завод. Тому відновити поки що немає де”, - сказала Гуменюк. 

Вона підкреслила, що як би не маневрували російські кораблі у Чорному морі, щоб сховатись, Україна їх відстежує і може знайти. За її словами, зараз росіяни побоюються, що пункти базування для них вже не такі безпечні, як вони раніше думали.

Читайте також: Загарбники знову перекрили рух Кримським мостом, у Євпаторії лунають вибухи

“Зараз можемо спостерігати їх розосередження по Чорному морю. Корабельне угруповання тримається в районі, який поки що вважає для себе більш-менш безпечним – це на відстані 100 морських миль від контрольованого Україною берега, але біда їхня в тому, що контрольований ними берег насувається. Тому заховатися їм ніде, вся їх потужність - законна ціль для українських Сил оборони”, - зауважила Гуменюк. 

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Севастополі вночі пролунали потужні вибухи. У Міністерстві оборони РФ заявили про атаку крилатими ракетами на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе, внаслідок якої пошкоджені два кораблі.

Українська розвідка підтвердила, що у тимчасово окупованому Севастополі внаслідок ударів уражено великий десантний корабель і підводний човен РФ.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-