Суд не змінив вирок кримському політв'язню Джемілю Гафарову, який помер у СІЗО

Суд не змінив вирок кримському політв'язню Джемілю Гафарову, який помер у СІЗО

Укрінформ
У Росії апеляційний суд залишив чинним вирок фігурантам "другої сімферопольської групи у справі Хізб ут-Тахрір", один з яких, Джеміль Гафаров, помер у СІЗО.

Про це повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Апеляційний військовий суд у Власисі залишив чинним вирок фігурантам "другої сімферопольської групи" у "справі Хізб ут-Тахрір". Раніше Південний окружний військовий суд засудив Сервета Газієва, Аліма Карімова, Сейрана Муртазу, Ерфана Османова і Джеміля Гафарова до 13 років у колонії суворого режиму", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, 60-річний Гафаров устиг подати апеляційну скаргу на свій вирок перед тим, як помер у СІЗО Новочеркаська.

Захисник підкреслив, що раніше суд ухвалив вирок "з порушенням усіх мислимих і немислимих законів і міжнародних норм права". При цьому і під час слідства, і під час судового розгляду регулярно порушувалися права обвинувачених.

Читайте також: У РФ відмовились відкривати справу проти співробітників СІЗО, в якому помер політв'язень Гафаров

Як повідомлялося, 11 січня суд у Ростові-на-Дону засудив учасників "другої сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір" Сервета Газієва, Джеміля Гафарова, Аліма Карімова, Сейрана Муртазу та Ерфана Османова до 13 років колонії суворого режиму.

У лютому 2023 року Гафаров помер у СІЗО м. Новочеркаська (РФ). Він мав третю групу інвалідності через хворобу серця. Після перебування за ґратами медики визначили йому другу групу інвалідності. Під час одного із судових засідань у політв’язня стався серцевий напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-