ГУР: Треба ретельно перевірити інформацію про Маска та відключення Starlink біля Криму

ГУР: Треба ретельно перевірити інформацію про Маска та відключення Starlink біля Криму

Укрінформ
Інформація про начебто розпорядження Ілона Маска відключити супутниковий зв'язок Starlink торік у районі тимчасово окупованого Криму, аби завадити українській атаці на військово-морський флот РФ, потребує ретельної перевірки.

Про це сказав представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Інформацію стосовно того, що Маск начебто відключив Starlink, потрібно перевіряти, і перевіряти, до того ж кілька разів. Можливо, призначити певну групу, яка вивчатиме це питання. Тому що потужна інформаційна кампанія і потужний інформаційний ресурс, який використовується РФ, досить сильно впливає на подачу інформації, коментарі і оцінки", - зазначив Скібіцький.

Читайте також: Маск відповів на твердження про відключення Starlink біля Криму

При цьому він не спростував і не підтвердив підготовку такої операції.

Скібіцький зауважив, що Starlink - це дуже потужна система зв'язку, і з нею було багато різних непорозумінь через, можливо, недостатнє вміння використовувати її належним чином. Крім того, в українських військових виникало чимало проблем із технічною експлуатацією цієї складної системи.

Як повідомлялося, у ЗМІ з'явилась інформація про те, що Ілон Маск начебто дав торік таємне розпорядження відключити наданий його компанією українським військовим супутниковий зв'язок Starlink у районі Криму, аби завадити українській армії здійснити атаку на Чорноморський флот у Севастополі за допомогою надводних дронів.

Читайте також: Маск таємно відключав Starlink, щоб зірвати атаку на російський флот у Криму - CNN

Сам Маск заявив, що не обмежував українській армії доступ до Starlink у районі Криму, оскільки він від самого початку не був активований у цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-