Маск відповів на твердження про відключення Starlink біля Криму

Маск відповів на твердження про відключення Starlink біля Криму

Укрінформ
Мільярдер Ілон Маск стверджує, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, оскільки вона там не працювала.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у соцмережі X (колишній Твіттер).

"Вказані регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", - написав він.

Таким чином, Маск відповів на публікацію співзасновника компанії NFTech американського підприємця Маріо Навфаля, в якому той у мережі розмірковує на тему, нібито Маск "міг запобігти ядерній війні".

"Ілон Маск таємно доручив своїм інженерам відключити мережу супутникового зв'язку Starlink під час великого українського наступу. Цю дію було здійснено, щоб навмисно запобігти раптовому нападу України на російський військово-морський флот", - зазначається у дописі Навфаля.

Читайте також: Маск визнав, що говорив із Путіним восени 2022 року - The New Yorker

Сам Маск заявляє, що від українських державних органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до тимчасово окупованого росіянами міста Севастополь.

"Очевидно, що мета полягала в тому, щоб потопити більшу частину російського флоту, який стоїть на якорі. Якби я погодився на їхнє прохання, то SpaceX стала би явним співучасником великого військового акту та ескалації конфлікту", - написав Маск.

Як повідомлялося, Маск таємно наказав відключити Starlink поблизу Криму минулого року, щоб зірвати українську атаку на військово-морський флот РФ.

Маск нібито боявся, що Москва відповість на українську атаку на Крим ядерною зброєю.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-