Рада внесла зміни до закону про адміністративний устрій Криму

Рада внесла зміни до закону про адміністративний устрій Криму

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим" (№9548).

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ. 

За його словами, ухвалення документа підтримали 309 депутатів.

Мета законодавчого акта – створення правових передумов для відновлення та забезпечення стабільного функціонування органів державної влади України в Криму після майже десятиріччя тимчасової окупації відповідного регіону та повноцінної інтеграції Кримського півострова в систему публічного урядування держави-агресора.

Читайте також: Рада має удосконалити законодавство, щоб видворити з Криму російських «колоністів» - Чубаров

Так, Кабінету міністрів України впродовж одного місяця з дня набрання чинності цим законом необхідно визначити адміністративні центри та затвердити території територіальних громад Автономної Республіки Крим. Протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим документом уряд має реорганізувати та утворити районні державні адміністрації Криму з урахуванням Постанови Верховної Ради "Про утворення та ліквідацію районів".

Кабміну доручається внести на розгляд парламенту проєкт постанови про внесення змін до постанови ВР "Про утворення та ліквідацію районів" з урахуванням територій територіальних громад Криму, а також внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Читайте також: Деокупація і реінтеграція Криму: Рада схвалила заяву щодо державної політики

Окрім того, законом передбачається, що перейменування окремих населених пунктів та районів АРК, затверджене Постановою ВР №1352-VIII від 12 травня 2016 року, здійснюється невідкладно, а не після деокупації.

Як повідомлялося, Автономна Республіка Крим та місто Севастополь тимчасово окуповані Російською Федерацією з 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-