Можливі й інші сценарії звільнення Криму, окрім «жесту доброї волі» - Юсов

Можливі й інші сценарії звільнення Криму, окрім «жесту доброї волі» - Юсов

Укрінформ
Наразі існують різні сценарії розвитку ситуації із звільненням окупованого Криму.

Про це в інтерв’ю «Українським новинам» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи можливий в Криму «жест доброї волі», передає Укрінформ.

«Є різні сценарії розвитку ситуації. Можливі і інші сценарії (окрім «жесту доброї волі – ред.). Україна робить все можливе, щоб це сталося якнайшвидше і з якомога меншими втратами українських оборонців. Від цього залежить обсяг постачання військової допомоги нашими партнерами і взагалі розвиток ситуації на фронті. Ворог також готується до оборони», - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, що звільнення Криму може бути як і по суші, так і по морю, Юсов поінформував, що під час планування і виконання різних завдань розробляються різні сценарії. За його словами, який із них буде ефективним і в який момент – це рішення приймається окремо.

«Якщо в силу внутрішньої та зовнішньої ситуації окупанти вирішать добровільно залишити окуповану територію, в тому числі і Крим, це буде правильне рішення, яке збереже життя їхнім солдатам і зупинить низку воєнних злочинів в Криму. Але наше завдання - забезпечити це, не чекаючи це на інші сценарії», - зазначив представник ГУР.

Читайте також: Підривайте себе гранатами: керівництво РФ закликає військових не здаватися у полон – Юсов

Відповідаючи на питання, чи доживе Кримський міст до звільнення півострова від росіян, він сказав, що у Головному управлінні розвідки вже неодноразово говорили про те, що ця конструкція там зайва. «Коли вона буде демонтована: до деокупації чи після, це питання не настільки стратегічне», - заявив Юсов.

Як повідомлялося, у Верховній Раді України зареєстровано проект заяви про пріоритетні напрями держполітики у сфері деокупації, реінтеграції та відновлення АР Крим та м. Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-