За держзраду судитимуть ракетника з Криму, причетного до обстрілів України

За держзраду судитимуть ракетника з Криму, причетного до обстрілів України

Фото
Укрінформ
До суду передали справу колишнього сержанта ЗСУ, який нині воює проти України у складі ракетного дивізіону військ РФ, що обстрілює нашу країну.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього сержанта батареї управління та радіолокації розвідки зенітного ракетно-артилерійського дивізіону з Криму, який перейшов на бік ворога. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Встановлено, що у 2014 році, після захоплення росіянами військової частини у Криму, фігурант відмовився передислокуватися до Миколаєва та присягнув на вірність агресору. При цьому його дружина-військовослужбовиця переїхала на підконтрольну територію України разом зі своїм підрозділом.

Нині чоловік воює проти України на посаді головного сержанта батареї управління та радіолокації розвідки зенітного ракетного дивізіону Чорноморського флоту РФ.

Він заочно обвинувачується у державній зраді та дезертирстві, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Окрім того, співробітники ДБР повідомили про підозру в державній зраді колишньому командиру ракетного корвета "Придніпров’я", який нині воює на боці Росії проти України.

Читайте також: Кримським держзрадникам винесені 36 вироків із початку окупації

У 2014 році капітан залишився у захопленому Криму, присягнув РФ і продовжив службу в російському флоті. Відтоді він перебував на різних посадах, у тому числі був командиром малого ракетного катера "Міраж".

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру колишньому заступнику начальника управління Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС В’ячеславу Харєву, який командує придушенням партизанського руху у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-