Журналістські організації виступили на захист кореспондентів, яких окупанти затримали в Криму

Журналістські організації виступили на захист кореспондентів, яких окупанти затримали в Криму

Укрінформ
Кілька міжнародних організацій, які захищають права журналістів, виступили на захист кореспондента “Кримської солідарності” Куламета Ібраїмова та правозахисниці і позаштатної кореспондентки видання “Ґрати” Лутфіє Зудієвої, яких 27 липня затримали у Сімферополі біля будинку так званого Верховного суду Криму.

Про це повідомляється на сайті видання “Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“Принаймні 8 журналістських і правозахисних організацій вимагають зняти всі обвинувачення з журналістів, негайно звільнити Ібраїмова, скасувати штраф Зудієвій і припинити переслідування представників ЗМІ в Криму”, - йдеться в дописі.

Серед них такі організації, як Комітет захисту журналістів (CPJ, США), Європейська федерація журналістів (EFJ, Бельгія), Репортери без кордонів (Reporters Without Borders, Франція), Національна спілка журналістів України (НСЖУ, Україна), Жінки в журналістиці (Women in journalism, Австрія) тощо.

Читайте також: Дії РФ у Криму є зумисним перешкоджанням медійникам у виконанні професійних обов'язків – НСЖУ

Зазначається, що на захист журналістів виступила широка коаліція українських правозахисних організацій. Вони засудили та назвали незаконними дії російської влади, наголосивши, що справи Ібраїмова и Зудієвої сфабриковані.

Увечері 1 серпня, після п'яти діб адмінарешту, вийшов на волю зі спецприймальника у Сімферополі журналіст “Кримської солідарності” Куламет Ібраїмов.

“Усі ми розуміємо, що це чергові спроби натиснути на журналістську діяльність у Криму. Затримуючи нас на 5, 10, 15 діб, вони навпаки загартовують і роблять нас більш стійкими до тієї реальності, з якою ми зіткнулися з 2014 року. На цьому шляху я не зупинюся, продовжу працювати”, - наголосив журналіст після звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, затримання у м. Сімферополі під час розгляду апеляції на вирок у «справі» Нарімана Джелялова та братів Ахтемових кореспондентів Лутфіє Зудієвої та Куламета Ібраїмова, винесення стосовно них «вироків» є зумисним перешкоджанням журналістам у виконанні їхніх професійних обов'язків. Крім них були затримані ще 12 осіб — це рідні, друзі Нарімана Джелялова та братів Ахтемових. Усіх відвезли у Залізничний відділ поліції Сімферополя.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-