ГУР: Кримський міст забезпечує все південне угруповання ворога, удар по ньому - суттєвий для Росії

ГУР: Кримський міст забезпечує все південне угруповання ворога, удар по ньому - суттєвий для Росії

Укрінформ
Ураження незаконно збудованого мосту через Керченську протоку – суттєвий удар по Росії.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив у інтерв’ю «Ми ― Україна», передає Укрінформ із посиланням на ГУР Міноборони.

Зазначається, що нещодавнє ураження Кримського мосту Скібіцький назвав «суттєвим ударом по Росії», оскільки це порушує лінії постачання російських окупаційних військ.

Читайте також: У Криму безпілотники влучили у склад боєприпасів, окупанти оголосили евакуацію

«Міст - це складна споруда, але можливість наносити (по ньому) удари та перешкоджати, насамперед, логістичному воєнному забезпеченню російських військ на нашій території є», - зазначив представник ГУР МО України.

Він нагадав, що будівництво незаконної споруди через Керченську протоку Росія розпочала після провалу так званого плану «Новоросія», який передбачав створення сухопутного коридору з території РФ до півострова у перші роки російсько-української війни.

«(Кримський міст) - це стратегічний об’єкт, який забезпечував російське угруповання військ спочатку в Криму, а сьогодні забезпечує все південне угруповання військ, яке перебуває і на півострові, і на наших тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей», - зауважив Скібіцький.

Читайте також: Сезон «бавовни» у Криму триватиме ще довго – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, вночі 17 липня обвалилася одна із секцій мосту через Керченську протоку. Перед цим пролунав вибух.

Президент Володимир Зеленський заявив, що незаконно збудований міст через Керченську протоку мусить бути нейтралізований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-