Вибухи у Криму свідчать про рух Сил оборони в глибокому тилу ворога - Гуменюк

Вибухи у Криму свідчать про рух Сил оборони в глибокому тилу ворога - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Вибухи, які наразі лунають в тимчасово окупованому Криму, є свідченням певного руху Сил оборони в глибокому тилу ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи «бавовну» в Криму.

«Ми попереджали, що сезон «бавовни» буде, буде квітучо, колоритно, яскраво. Поки що ми все, що обіцяли, виконуємо, слово тримаємо і далі просуваємось. І просування Сил оборони - це не тільки рух вздовж лінії фронту і пересування цієї лінії фронту, це рух Сил оборони і в глибокому тилу, там, де ворог відчуває неспокій», - наголосила Гуменюк.

Коментуючи питання ситуації на південному фронті, речниця повідомила, що наразі там фіксується активність ворожої авіації.

«Зараз спостерігаємо, що ракетоносії знаходяться в морських пунктах базування і переспоряджаються, а є певна активність авіації. Наразі фіксуємо активність стратегічної авіації і вдень була зафіксована активність тактичної авіації. Частково це для збору інформації, ми бачимо також активну безпілотну розвідку ворога і активно протидіємо цій розвідці», - повідомила Гуменюк, додавши, що ворог збирає інформацію про ситуацію вздовж лінії фронту і намагається заглибитись у прифронтові регіони.

Знищення складів боєприпасів в тилу ворога суттєво впливає на кількість ворожих обстрілів, адже окупанти починають відчувати нестачу снарядів.

Читайте також: Вибухи на складі боєприпасів у Криму: «влада» оголосила евакуацію і зупинила рух залізницею

«Вплив продовжується і вся ця логістика (ворога – ред.) дуже суттєво потерпає - як в транспортному сенсі, тобто неможливо транспортувати, так і в тому, що привезено і не може бути застосовано. Тому що ми продовжуємо працювати, наприклад, в контрбатарейному режимі, сягаючи тих глибин тилу ворога, де вони зосереджують свої боєприпаси. І це відбивається на кількості обстрілів. За минулу добу обстрілів було 69, вже 90 вони не дотягують, а це означає, що певний снарядний голод в них вже є. Вони відчули, що знищені склади з боєприпасами, по яких ми відпрацювали дистанційно», - наголосила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони на півдні вночі ліквідували п'ять російських дронів Shahed.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-