Україна може покарати до 10 тисяч колаборантів після деокупації Криму – Ташева

Україна може покарати до 10 тисяч колаборантів після деокупації Криму – Ташева

Укрінформ
Українська влада може притягнути до відповідальності близько 10 000 колаборантів, які співпрацювали з російською владою під час окупації Криму.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Newsweek заявила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева.

«Якщо ви залишаєтесь і берете участь у незаконній окупації та воєнних злочинах, скоєних росіянами, вас притягнуть до відповідальності. Це буде нелегкий процес, тому ми вже розробляємо правову базу для майбутніх проваджень, включно з люстрацією колишніх посадовців, які є громадянами України і які співпрацювали з окупаційними адміністраціями. Їм буде заборонено обіймати державні чи офіційні посади принаймні протягом кількох років. Багато хто буде притягнутий до відповідальності, але це будуть не мільйони і навіть не сотні тисяч. Можливо, це буде 10 тисяч», - сказала вона.

Ташева додала, що Київ планує провести систематичну оцінку тих, хто залишився на півострові під час окупації.

«Масових депортацій не буде, але ми будемо вирішувати це питання індивідуально. Ми вже спілкуємося з різними відомствами та нашими громадянами в Криму, кажучи їм, якщо можливо, залиште півострів, а не співпрацюйте з окупантами», - зазначила вона.

Читайте також: Залужний про деокупацію Криму: Коли з’явиться можливість, мене ніхто не зупинить

За її словами, нині зарано говорити про амністію.

«Щодо амністії, це насправді не можна обговорювати детально чи серйозно, поки триває «гаряча фаза» війни. Наших людей щодня вбивають, наші міста обстрілюють — зараз не час і не місце обговорювати будь-яку майбутню амністію злочинців», - переконана Ташева.

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева поінформувала, що туристичний сезон у тимчасово окупованому Криму провалений через повномасштабну війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-