Туристичний сезон в окупованому Криму провалений - Ташева

Туристичний сезон в окупованому Криму провалений - Ташева

Укрінформ
Туристичного сезону в тимчасово окупованому Криму немає, основна причина - повномасштабна війна.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» сказала постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«У Криму немає туристичного сезону з огляду на низку причин», - сказала посадовиця.

За її словами, основна причина – повномасштабна війна Росії проти України та «прильоти» в Криму.

«Люди розуміють, що прильоти, які мають місце – в Керченський міст, в Джанкої, під Сімферополем і так далі – можуть їх не оминути», - зауважила Ташева.

Друга причина, за її словами, полягає в ускладненому доступі до Криму з РФ.

«Якщо раніше між Кримом і Росією існували нелегальні перевезення літаками, то зараз авіасполучення відсутнє. Залишається так званий «сухопутний шлях», що пролягає по тимчасово захоплених територіях материкової України, або ж шлях через Керченський міст. Цю конструкцію після прильотів до кінця не відновили. Там черги величезні, до 10 км, бо окупанти встановлюють додаткові пункти перевірок - бояться диверсійних груп», - зауважила вона.

Читайте також: Вибухи у Криму припиняться, коли росіяни звідти підуть - розвідка

Ташева додала, що свідченням провалу туристичного сезону в тимчасово окупованому Криму є те, що загарбники виділили на дотації для туристичної галузі півострова 2,5 млрд рублів.

«Це зробили, аби покривати мінімальну зарплату працівникам галузі, адже готелі не заповнені. Загарбники самі визнають, що ціни в готелях впали на 40%», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти встановили на незаконно збудованому мосту через Керченську протоку кутникові відбивачі, щоб врятуватися від ракетних ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-