За держзраду та переслідування кримських татар заочно судитимуть експравоохоронця з Криму

За держзраду та переслідування кримських татар заочно судитимуть експравоохоронця з Криму

Укрінформ
Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування та направили обвинувальний акт відносно колишнього українського правоохоронця, який після окупації Криму обійняв посаду так званого «слідчого» в управлінні ФСБ РФ по півострову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що фігурант отримав посаду так званого «слідчого» в управлінні ФСБ РФ по Криму та Севастополю та займався переслідуванням кримськотатарських активістів.

У межах ініційованих ним кримінальних проваджень місцеві так звані «суди» визнавали кримськотатарські релігійні організації терористичними, а їхніх лідерів кидали за ґрати.

У 2018 році зрадник вів справу проти українських моряків, яких полонили росіяни в районі Керченської протоки. На суді він клопотав про тримання під вартою у слідчому ізоляторі всіх затриманих українців, у тому числі поранених.

Читайте також: У Криму росіяни оштрафували двох кримських татар за національні прапори

Колишній український правоохоронець заочно обвинувачується в дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала російського агента у лавах Збройних сил України, який збирав для ФСБ РФ дані про бойові літаки і бронемашини MaxxPro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-