СБУ затримала російського агента у лавах ЗСУ, який шпигував за літаками і бронемашинами

СБУ затримала російського агента у лавах ЗСУ, який шпигував за літаками і бронемашинами

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала ще одного російського агента у лавах Збройних сил України, який збирав для ФСБ РФ дані про бойові літаки і бронемашини MaxxPro.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“Військова контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію у Житомирській області. У результаті оперативних заходів викрито ще одного російського “крота” у лавах Збройних сил України”, - ідеться в повідомленні.

Зловмисник збирав для ФСБ розвідувальні дані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ.

Також він передавав росіянам локації складів із боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

Крім того, за вказівкою російської спецслужби їх агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів MaxxPro.

Співробітники Служби безпеки затримали російського агента під час збору розвідувальної інформації про українські військові об’єкти.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України.

Встановлено, що на початку травня цього року чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Для виконання завдань російської спецслужби їх агент об’їжджав різні райони і приховано спостерігав за військовими об’єктами, а також намагався “в темну” використовувати своїх знайомих.

Читайте також: У Миколаєві затримали шпигуна, який здавав ворогу позиції ЗСУ

Для комунікації з ФСБ російський агент використовував месенджер Телеграм.

Під час обшуків у фігуранта виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру жителю Костянтинівки Донецької області, який передавав ФСБ РФ місця дислокації та напрямки руху підрозділів Збройних сил України, задіяних у проведенні контрнаступальних операцій в районі Бахмута.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-