Окупанти розглядають сценарій виходу з Криму – ГУР

Окупанти розглядають сценарій виходу з Криму – ГУР

Укрінформ
Російські загарбники розглядають сценарій виходу з території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» сказав представник ГУР Міноборони Андрій Юсов, передає Укрінформ.

«Один зі сценаріїв, які розглядають окупанти – вихід із Криму. Значна частина окупаційної адміністрації вивезла свої сім'ї і активи. Низка окупаційних підприємств у Криму готуються до евакуації, збирають документи для перевезення до РФ. Якщо ми подивимося на траншеї і споруди, які облаштовують окупанти, багато з них - далеко від кордону з материковою Україною. Загарбники розуміють реалістичність цього сценарію», - сказав Юсов.

Читайте також: Ташева: Деокупація Криму - єдиний дієвий шлях захистити права корінних народів

Коментуючи завдання удару по Чонгарському мосту, Юсов зазначив, що, оскільки Крим та інші українські території є українськими територіями згідно з міжнародним правом, то Сили безпеки і оборони мають повне право працювати над їх звільненням.

Він зауважив, що є інформація, якою зброєю було завдано удару по Чонгарському мосту, але наразі ця інформація не розголошується.

«Якщо слідчий комітет так званої РФ хоче розслідувати – нехай розслідує, давайте не полегшувати їм роботу», - сказав представник ГУР.

Юсов додав, що Путіну «занадто пізно говорити про червоні лінії».

Читайте також: Контроль над Кримом є головним політичним пріоритетом Кремля - британська розвідка

«Політичні заяви представників режиму Путіна не варті того, щоб ми всерйоз на це реагували. Наголошу, що діями окупантів має бути швидке залишення території України, видача воєнних злочинців, відшкодування всіх збитків. Це можна обговорювати. А що стосується українського Криму, Україна сама розбереться, як і що там має відбуватись», - сказав Юсов.

Як повідомлялося, по Чонгарському мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною, було завдано удару, рух мостом перекрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-