В Україні заочно засудили одного з керівників «Юнармії» у Криму

В Україні заочно засудили одного з керівників «Юнармії» у Криму

Укрінформ
Керівника севастопольського підрозділу «Юнармії» заочно засудили до 10 років позбавлення волі за пропаганду служби у ворожій армії серед дітей.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АР Крим та м. Севастополь, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії 10 років позбавлення волі заочно отримав керівник севастопольського підрозділу «Юнармії». Його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни, що полягає у здійсненні пропаганди серед дітей та підлітків на користь добровільного вступу до армії РФ», - йдеться в дописі.

У прокуратурі зауважили, що це перший вирок в Україні за такий злочин.

У прокуратурі повідомили, що у 2016 році засуджений був призначений «керівником регіонального штабу Юнармії м. Севастополя».

Суд дійшов висновку, що «керівник регіонального штабу "Юнармії" м. Севастополя» організовував та здійснював пропаганду серед дітей і підлітків на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта, що заборонено міжнародним правом.

За допомогою ЗМІ засуджений активно поширював інформацію щодо військово-патріотичного виховання серед підлітків на півострові.

Читайте також: Після повномасштабного вторгнення у Криму посилилась мілітаризація дітей – прокурор

«Своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки така пропаганда, особливо коли вона спрямована на дітей, є однією із форм забезпечення добровільного вступу в армію ворога, що заборонено статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року», - заявили у прокуратурі.

Як повідомлялося, за даними правозахисної організації "Крим.SOS", окупанти у Криму хочуть залучити до “Юнармії” кожного десятого школяра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-