На «Кримському титані» - 200 тонн аміаку: експерт розповів про наслідки у разі вибуху

На «Кримському титані» - 200 тонн аміаку: експерт розповів про наслідки у разі вибуху

Укрінформ
У випадку вибуху на підприємстві "Кримський титан" існуватиме небезпека для життя його працівників.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» сказав професор кафедри екології Києво-Могилянської академії, координатор експертної мережі «Кримської платформи» Євген Хлобистов, передає Укрінформ.

Він зауважив, що з підприємства «Кримський титан» загарбники вивезли цінне обладнання і наразі там функціонує один цех, який виробляє азотні добрива.

«Саме там зберігається 200 тонн аміаку. Якщо буде вибух, свідомий підрив ємностей з аміаком, люди в промисловій зоні, тобто на території об'єкта, можуть дуже серйозно постраждати. Для працівників підприємства існуватиме безпосередня небезпека для життя», - зауважив Хлобистов.

Читайте також: Загарбники розглядають сценарій знищення «Кримського титану» на випадок втечі – Юсов

За його словами, оскільки аміак легкий і швидко піднімається, для мешканців навколишніх населених пунктів смертельної небезпеки не буде. Їм кілька годин варто буде не виходити на вулицю, не відчиняти вікна, пити більше води.

Хлобистов зазначив, що на підприємстві є ставок, де зберігаються відходи хімічного виробництва. «Якщо на ньому станеться вибух, постраждалих буде значно більше», - додав він.

Читайте також: Дії Росії несуть екологічну загрозу не лише Україні, а й сусіднім державам - ОП

Експерт зауважив, що інформацію про подібні ризики кримські ЗМІ, які повністю підконтрольні Кремлю, не доносять до кримчан.

Як повідомлялося, Представництво Президента в АРК заявило, що процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в м. Армянськ у тимчасово окупованому Криму порушені до критичного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-